Om mig

Nicklas Bågvinge – fotograf och filmskapare

Fotograf och filmskapare med produkten i fokus

Jag har alltid varit intresserad av fotografering och kameror i synnerhet, men det var först 2003, när jag med bygglampor till belysning och enkel digitalkamera började fotografera produkter som jag blev trollbunden av produktfotografering.

Jag plåtar allt som saknar puls brukar jag svara till personer som frågar mig

Jag har därför valt att specialisera mig på att fotografera och filma produkter. Det kan vara smycken, klockor, parfymer och accessoarer men också helt andra typer av produkter såsom husgeråd, teknikprylar och möbler.

Om mig - Nicklas Bågvinge - Fotograf och filmskapare med produkten i fokus

Min filosofi rörande produktbilder och filmklipp

Min filosofi rörande produktbilder och filmklipp är att låta produkten själv få stå i fokus. Att endast med ljusets hjälp lyfta fram produktens unika detaljer, dess struktur och funktionalitet, samt att förmedla känslan av hög kvalité.

Pareto kostymur
Produktfoto - Kevin Murphy Schampoo

Passion för detaljer

Jag är besatt av detaljer och utmaningen att lyfta fram dessa. Det kan vara kronan på ett armbandsur, tyget hos ett klädesplagg eller formen på en möbel.

Det som fascinerar mig är ljuset betydelse för att lyfta fram en produkts fina detaljer. Detaljer som i normalt dagsljus kanske inte  påkallar någon uppmärksamhet, men med rätt ljussättning får produkten att poppa upp.

Perfektionist som bjuder på det lilla extra

Jag är perfektionist, jag gillar inte att kompromissa utan vill att varje bild blir perfekt eller i alla fall så bra som jag kan göra den.

Även om bilden bara skall visas på en datorskärm så vill jag att den skall vara lika fin ifall kunden, i ett senare skede, bestämmer sig för att reproducera bilden för att visas i tryckt form på en stor plansch.

Jag har därför väldigt svårt för att leverera bilder där jag vet mig om att den inte kommer bli bra i tryck i större format och jag lägger därför ned lite extra tid utöver det vi kommit överens om.

Produktfoto - Vinnarbild i en internationell fototävling
Produktfilm - redigeringsplatsen

Teknisk fotograf med ljuset som mejsel

Jag är en teknisk fotograf som med ljusets hjälp mejslar fram den färdiga produktbilden.

Det är ett hantverk där några millimetrar eller delar av en grad kan göra skillnad mellan en bild i mängden och den starkt säljande bilden.

Till min hjälp har jag bland annat införskaffat en högpresterande teknisk kamera från Linhof samt andra tillbehör till min studio som endast är avsedda för produktfotografering.

Behind the scene - fotografering av Nocte & Dies #5